Кристъл Палас и Манчестър Сити играят при резултат 0:1 в интересен

...
Кристъл Палас и Манчестър Сити играят при резултат 0:1 в интересен
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Кристъл Палас - Манчестър Сити 0:1, Халанд с ключова дузпа

Кристъл Палас и Манчестър Сити играят при резултат 0:1 в забавен двубой от следващия кръг на Висшата лига. Ерлинг Халанд откри от дузпа в 78-а минута. 

Откриващите 20 минути предложиха предстоящ напън на " жителите ", само че с изключение на неточни удари на Халанд и Грийлиш нямаше кой знае какви положения пред Висенте Гуита. 

В 30-а минута, след неточност на Палас в центъра на терена и ценнтриране на Халанд се стигна до карамбол пред вратата на Гуита, само че " орлите " някак се оправиха и почистиха. 

До края на частта домакините продължиха да се отбраняват добре и да не дават шансове на първенците. 

След почивката обстановката на терена продължи в същия дух. Домакините не позволяваха на Ман Сити да ги притисне, макар че отборът на Гуардиола имаше огромно преимущество във връзка с владеенето на топката.

В 57-ата минута “гражданите ” получиха фал на границата на наказателното поле. С осъществяването се нагърби Фил Фодън, който стреля във вратарския ъгъл и Гуаита се оправи чудесно.

След час игра на терена се появи Хулиан Алварес, който размени Фоудън. Аржентинецът можеше да се разпише незабавно след влизането си. Той превъзходно отстрани бранител след подаване на Бернардо Силва, само че завършващият удар не бе на същото равнище и топката отиде над вратата.

Както дуелът вървеше към тъждество, момчетата на Пеп Гуардиола получиха подарък. След огромна нелепост на Майкъл Олис в наказателното поле беше отсъдена дузпа за фаул против Илкай Гюндоган. Зад топката застана Халанд, който не сбърка за 1:0. 

Ето и съставите на двата отбора:

Кристъл Палас: Гуита, Клайн, Андерсен, Гуехи, Мичел, Миливойевич, Локонга, Шлуп, Олис, Заха, Аю;

Манчестър Сити : Едерсон, Аке, Диас, Аканджи, Стоунс, Гюндоган, Родри, Грийлиш, Бернардо, Фодън, Халанд;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР